Haus Majstor Beograd

Postavljanje protočnog bojlera – montaža, cena

Ukoliko vam je potrebno postavljanje protočnog bojlera, a ne znate kako to da uradite, na pravom ste mestu. Naši iskusni majstori su Vam uvek na raspolaganju.

Zašto izabrati protočni bojler?

Protočni bojleri su sve popularniji izbor za domaćinstva širom sveta zbog svoje efikasnosti i praktičnosti. Umesto skladištenja tople vode u rezervoarima, kao kod klasičnih bojlera, protočni bojleri zagrevaju vodu direktno tokom prolaska kroz uređaj.

Ovo donosi nekoliko ključnih prednosti:

1. Efikasnost i ušteda energije

Protočni bojleri zagrevaju vodu samo kada je potrebno, što znači da ne troše energiju na održavanje temperature vode u rezervoaru. Ovo može značajno smanjiti račune za struju ili gas tokom godine.

2. Neprekidna snabdevanje toplom vodom

Zbog svoje sposobnosti da neprekidno zagreva vodu dok god postoji potreba, protočni bojleri su idealni za domaćinstva koja imaju potrebu za konstantnim pristupom toplom vodom, bez bojazni od ispražnjenog rezervoara.

3. Prostorna efikasnost

Protočni bojleri zauzimaju mnogo manje prostora od klasičnih bojlera, jer ne zahtevaju velike rezervoare za skladištenje vode. Ovo ih čini odličnim izborom za manje stanove ili prostore gde je prostor ograničen.

Protočni bojleri su moderna rešenja za efikasno zagrevanje vode u domaćinstvima, pružajući neprekidno snabdevanje toplom vodom uz značajne uštede energije i prostornu efikasnost. Odabirom protočnog bojlera, investirate u dugoročno rešenje koje odgovara potrebama savremenog domaćinstva.

Često postavljena pitanja (FAQ)

Ispod se nalaze odgovori na često postavljena pitanja vezana za protočni bojler.

Da li se protočni bojler postavlja isto kao akumulacioni bojler?

Postupak montaže protočnog bojlera na električne i vodovodne instalacije sličan je postavljanju akumulacionog bojlera. Bojler se pričvršćuje na zid, vodovodne veze se uspostavljaju korišćenjem fleksibilnih brinoks creva, a zatim se vrši električno povezivanje bojlera. Ovaj proces osigurava sigurnu i efikasnu instalaciju, prilagođenu specifičnim potrebama vašeg domaćinstva.

Koliko je vremena potrebno da se uradi postavljanje protočnog bojlera?

Vreme potrebno za postavljanje protočnog bojlera može varirati u zavisnosti od specifičnih uslova instalacije, ali prosečno vreme može biti od pola sata pa na gore. Precizno vreme zavisiće od složenosti instalacije i pripremnih radova.

Da li protočni i standardi boljer imaju isti priključak?

Za efikasno zagrevanje vode, protočni bojleri zahtevaju stabilan napon od 220V. To znači da električne instalacije moraju biti prilagođene specifičnim zahtevima protočnog bojlera. Na razvodnoj tabli se instalira osigurač snage od 20 do 36 ampera, namenjen isključivo za napajanje bojlera strujom.

Takođe, potreban je adekvatan pritisak vode u vodovodnoj mreži kako bi bojler mogao efikasno da zagreje vodu. U područjima sa niskim pritiskom vode, montaža protočnog bojlera možda nije preporučljiva jer može rezultirati nedovoljnom količinom tople vode. Stoga je važno da se priključak protočnog bojlera izvede pažljivo i prema specifičnim uslovima instalacije.

Zašto je protočni bojler bolji od akumulacionog bojlera?

Protočni bojleri pružaju niz prednosti u odnosu na akumulacione bojlere, a jedna od ključnih je energetska efikasnost. Oni štede električnu energiju tako što zagrevaju vodu samo kada je potrebno, odmah po otvaranju slavine ili tuša. Ovo brzo zagrevanje omogućava neprekidno snabdevanje toplom vodom sve dok je potrebno, što čini protočne bojlere idealnim za manje kupatilske prostore.

Pored toga, zahvaljujući svojoj kompaktnoj veličini, protočni bojleri zauzimaju minimalan prostor u poređenju sa tradicionalnim bojlerima. Sve ove karakteristike čine protočne bojlere efikasnijim izborom u poređenju sa akumulacionim bojlerima.

Na kom principu radi protočni bojler?

Kada se otvori slavina, voda prolazi kroz bojler aktivirajući senzore pritiska. Tada se grejači ili gasni plamen automatski aktiviraju, brzo zagrevajući vodu. Kada voda dostigne željenu temperaturu, protočni bojler automatski prekida dotok električne energije ili gasa ka grejačima, što osigurava optimalnu efikasnost i bezbednost.

Da li se isplati montirati protočni bojler?

Početna cena protočnog bojlera može biti viša u poređenju sa akumulacionim bojlerom, ali dugoročno gledano, protočni bojler je ekonomski isplativiji izbor. Ovi bojleri obično imaju radni vek od 10 do 20 godina, pružajući značajne uštede u potrošnji električne energije i retko zahtevaju servisiranje. Važno je napomenuti da se kod protočnih bojlera često ne vrši popravka već zamena celog bojlera. Takođe, iskustvo pokazuje da su kvarovi na protočnim bojlerima vrlo retki.

Postavljanje protočnog bojlera cena

Postavljanje protočnog bojlera je složen proces koji zahteva stručnost i iskustvo kako bi se osiguralo da je instalacija pravilno izvedena. Angažovanje stručnog majstora je ključno jer oni poseduju potrebno znanje da pravilno procene vaše potrebe, izaberu odgovarajući model bojlera i efikasno ga instaliraju. Osim toga, majstor može pružiti savete o održavanju i bezbednosti, čime se minimizira rizik od neželjenih problema tokom korišćenja bojlera.

Naši majstori su dostupni 24/7 za hitne intervencije, jer razumemo da problemi sa toplom vodom mogu nastati u najneočekivanijim trenucima. Bez obzira da li vam je potrebna nova instalacija ili popravka postojećeg sistema, možete nas kontaktirati na 063 811 4078 kako biste dobili brzu i pouzdanu uslugu. Vaša udobnost i sigurnost su naš prioritet, zato se oslonite na naše stručnjake za sve vaše potrebe vezane za protočne bojlere.