Haus Majstor Beograd

Servis veš mašina

Ako imate problem sa veš mašinom i ne znate kako da ga rešite, na pravom ste mestu. Mi smo tim iskusnih majstora koji rešavaju sve vrste kvarova na veš mašinama.

Usluge vezane za servis veš mašina koje nudimo su i:

 

  • Zamena lezaja na veš mašini

  • Zamena gume na veš mašini cena

  • Zamena bravice na veš mašini

  • Zamena kondenzatora na veš mašini

  • Zamena programatora na veš mašini

  • Zamena pumpe na veš mašini cena

  • Zamena amortizera na veš mašini

  • Zamena kaiša na mašini za sušenje veša

Modeli i brendovi mašina koje mi obuhvatamo su: veš mašine Gorenje, Beko, Bosch, Indesit, Ariston, Candy, Hotpoint, LG, Samsung, AEG, Ardo, Vox, Virpul, Miete, Elin, Weg, Neo, Electrolux, Siemens i mnogi drugi.

Najčešći problemi sa veš mašinom mogu uključivati

Neispravno centrifugiranje: Veš mašina može imati problema sa centrifugiranjem ili može ostavljati veš previše vlažnim nakon pranja.

Curenje vode: Može doći do curenja vode iz veš mašine tokom ciklusa pranja ili ispuštanja vode.

Nedovoljno pranja: Problemi sa efikasnošću pranja, poput ostataka prljavštine na vešu nakon završenog ciklusa.

Problemi sa punjenjem vode: Veš mašina može imati problema s punjenjem vode ili može pokazivati greške u nivou vode.

Problemi sa elektronikom ili kontrolama: Može doći do kvarova na elektronici ili kontrolnim pločama, što može uticati na funkcionalnost mašine.

Ovi problemi mogu biti uzrokovani različitim faktorima poput istrošenih dijelova, lošeg održavanja ili električnih problema. Ako se problemi redovno javljaju, preporučuje se pozvati stručnjaka za popravku veš mašina radi dijagnostike i popravke.

Kako da odaberete pravog i efikasnog majstora?

Iskusni majstori za servis veš mašina pružaju sveobuhvatnu podršku kako bi osigurali da vaša veš mašina besprekorno funkcioniše. Usluga uključuje hitne intervencije dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, što je ključno za brzo reagovanje u slučaju naglih kvarova. Majstori vrše detaljnu dijagnostiku kvarova kako bi precizno identifikovali probleme, nakon čega pružaju efikasne popravke i zamjenu neispravnih delova koristeći svoje stručno znanje i specijalizovanu opremu. Redovno održavanje i servisiranje su takođe deo njihove ponude, što pomaže u produženju životnog vijeka veš mašine i smanjenju potrebe za skupim popravkama. Dodatno, majstori pružaju korisne savete o pravilnoj upotrebi i održavanju veš mašine kako bi se maksimalno očuvale njene performanse. Ova usluga je idealna za sve koji žele pouzdanu podršku za održavanje funkcionalnosti veš mašine u domaćinstvu ili poslovnom okruženju.

Greške koje se javljaju kod veš mašina i rešenja

Greške koje se prikazuju na veš mašinama često ukazuju na specifične probleme ili neispravnosti u njenom radu. One mogu biti prikazane na digitalnom ekranu ili signalizirane serijom svjetlosnih ili zvučnih signala, zavisno od modela veš mašine. Da bi se ispitao njihov tačan uzrok, korisnici mogu pratiti uputstva u priručniku za upotrebu veš mašine ili se obratiti stručnjaku za servisiranje veš mašina.

Stručnjaci koriste dijagnostičke alate i testove kako bi identifikovali tačan problem, što može uključivati testiranje električnih komponenti, senzora, ventila za vodu, kao i provjeru mehaničkih dijelova poput bubnja i brava za vrata. Različite greške mogu ukazivati na specifične probleme, poput problema s punjenjem vode, curenja, problema s centrifugiranjem ili električnih kvarova. Precizno ispitivanje i dijagnostika su ključni za uspješno otklanjanje kvarova i održavanje optimalnog rada veš mašine.

Razlika između starijih i novijih veš mašina

Postoje značajne razlike između novijih i starijih modela veš mašina koje mogu uticati na tipične probleme i način njihovog održavanja.

Novije veš mašine često imaju složenije elektronske kontrole i senzore koji pružaju napredne funkcije poput automatskog doziranja deterdženta, podešavanja ciklusa pranja prema vrsti tkanine ili brže centrifuge. Specifični problemi koji mogu nastati u novijim modelima uključuju:

 

  1. Elektronske greške: Problemi s elektronikom ili senzorima mogu uzrokovati greške pri prikazu na ekranu ili neispravno funkcionisanje programa.

  1. Automatsko doziranje deterdženta: Ponekad može doći do problema s automatskim doziranjem deterdženta ili omekšivača ako senzori nisu precizno kalibrisani.

  1. Kompleksne mehaničke komponente: Napredniji mehanički dijelovi kao što su motori ili automatizovani ventilski mehanizmi mogu zahtijevati specijalizovano održavanje.

Sa druge strane, starije veš mašine često imaju jednostavnije mehaničke kontrole i manje broj senzora. Specifični problemi koji su češći u starijim modelima mogu uključivati:

 

  1. Problemi s brtvama i crevima: Starije brtve i crijeva mogu postati istrošeni ili curenje tokom korištenja.

  1. Oksidacija i korozija: Metalni dijelovi kao što su bubanj ili unutrašnji mehanizmi mogu biti podložniji oksidaciji ili koroziji tokom dužeg vremenskog perioda.

  1. Manje efikasno pranje i centrifugiranje: Stariji modeli često imaju manje efikasne performanse pranja ili centrifugiranja u poređenju s novijim tehnologijama.

Održavanje starijih i novijih veš mašina zahtijeva različite pristupe. Starije mašine mogu zahtijevati redovnije zamjene dijelova i pažljivije praćenje njihovog mehaničkog stanja, dok novije modele često zahtijevaju precizniju dijagnostiku elektronskih sistema i senzora. Bez obzira na model, redovno održavanje i pravilna upotreba ključni su za produženje životnog vijeka i optimalne performanse veš mašine.

Zamena hidrostata na veš mašini

Zamena hidrostatske jedinice na veš mašini je postupak koji se obavlja kada se primeti da hidrostatska pumpa ili modul više ne funkcionišu ispravno ili propuštaju vodu. Hidrostatska jedinica je ključni deo veš mašine koji reguliše ulaz i izlaz vode tokom ciklusa pranja i ispiranja.

Evo kako se obično vrši zamena hidrostatske jedinice:

 

  1. Dijagnostika kvara: Prvo se utvrđuje da li je problem uzrokovan neispravnom hidrostatskom jedinicom. To se obično radi proverom vodenog pritiska, propuštanja ili nepravilnog rada tokom ciklusa pranja.

  1. Isključivanje veš mašine: Pre nego što se pristupi zameni, veš mašina se isključuje iz struje i vode. To je važno radi bezbednosti i zaštite uređaja.

  1. Pristup hidrostatskoj jedinici: Hidrostatska jedinica se obično nalazi na zadnjoj ili donjoj strani veš mašine. Potrebno je ukloniti zadnji poklopac ili donju ploču da bi se došlo do jedinice.

  1. Uklanjanje stare jedinice: Nakon što je pristup omogućen, stara hidrostatska jedinica se uklanja odvijanjem priključaka vode i električnih kablova. Može biti pričvršćena vijcima ili bravicama koje treba ukloniti.

  1. Postavljanje nove jedinice: Nova hidrostatska jedinica se postavlja na isto mesto gde je stara bila pričvršćena. Treba paziti da su svi priključci čvrsto zategnuti kako bi se izbeglo curenje vode ili bilo kakvi drugi problemi.

  1. Testiranje: Nakon zamene, veš mašina se ponovo priključuje na struju i vodu. Vrši se testiranje rada da bi se proverilo da li nova hidrostatska jedinica pravilno funkcioniše i da nema curenja vode ili drugih problema.

Zamena hidrostatske jedinice je specijalizovan postupak koji obično zahteva iskustvo i znanje o veš mašinama. Ako niste sigurni kako da izvedete ovu zamenu, preporučuje se kontaktiranje stručnjaka za servisiranje veš mašina kako biste osigurali sigurno i efikasno izvršavanje posla.

Zamena termostata na veš mašini

Zamena termostata na veš mašini je važan korak u održavanju njenih optimalnih performansi. Termostat je komponenta koja reguliše temperaturu vode tokom ciklusa pranja, što je ključno za efikasno uklanjanje prljavštine i očuvanje tkanina. Postoje nekoliko razloga zbog kojih može doći do zamene termostata:

 

  1. Neispravno regulisanje temperature: Ako termostat neispravno detektuje ili podešava temperaturu vode, može doći do problema sa pranjem veša na odgovarajućoj temperaturi. Ovo može rezultirati ili prevrućom ili premalo toplom vodom, što može uticati na efikasnost pranja.

  1. Problemi sa grejanjem vode: Termostat igra ključnu ulogu u kontroli grejanja vode u veš mašini. Ako je termostat neispravan, veš mašina može imati probleme sa zagrevanjem vode ili može raditi na neprikladnoj temperaturi.

  1. Ostali tehnički problemi: Ponekad termostat može prestati raditi zbog tehničkih problema kao što su oštećenja električnih komponenti ili oksidacija konektora.

Postupak zamene termostata obično uključuje sledeće korake:

Dijagnostika problema: Prvo se vrši dijagnostika kako bi se potvrdilo da je termostat uzrok problema. To se obično radi provjerom temperature vode tokom ciklusa pranja.

Isključivanje veš mašine: Pre početka zamene, veš mašina se isključuje iz struje i odvaja od vode kako bi se izbegle povrede i oštećenja.

Pristup termostatu: Termostat se obično nalazi unutar kućišta veš mašine. Potrebno je ukloniti zadnji panel ili donju ploču kako bi se došlo do termostata.

Uklanjanje starog termostata: Staru termostatsku jedinicu treba pažljivo ukloniti, odvijanjem ili odspajanjem električnih konektora i vodovodnih cevi.

Postavljanje novog termostata: Novi termostat se pažljivo postavlja na isto mesto gde je stari bio pričvršćen. Pričvršćuju se vijci ili konektori kako bi se osiguralo stabilno i sigurno povezivanje.

Testiranje: Nakon zamene, veš mašina se ponovo povezuje na struju i vodu. Vrši se testiranje rada kako bi se osiguralo da novi termostat pravilno funkcioniše i da temperatura vode odgovara podešenim parametrima.

Zamena termostata je važan korak u održavanju veš mašine i može značajno poboljšati njenu efikasnost i trajnost. Ako niste sigurni kako da izvršite ovu zamenu, preporučuje se kontaktiranje stručnjaka za servisiranje veš mašina kako biste osigurali sigurno i efikasno izvršavanje posla.

Popravka filtera na veš mašinama

Popravka filtera na veš mašinama je ključna za održavanje njihove efikasnosti i produženje životnog veka uređaja. Redovno čišćenje ili zamena filtera pomaže u sprečavanju nakupljanja nečistoća koje mogu ometati normalan tok ciklusa pranja. Ovo je važno jer čisti filteri osiguravaju bolje performanse pranja i smanjuju rizik od oštećenja drugih delova mašine.

Hvatači boja i upotreba deterdženta za veš mašine

Hvatači boja su važni dodaci za veš mašine koji pomažu u zadržavanju boja tkanina tokom pranja. Oni funkcionišu tako što apsorbuju izbačene boje tokom ciklusa pranja, čime se sprečava njihovo prenošenje na druge delove veša.

Problemi sa veš mašinom koji mogu nastati od nepravilne upotrebe hvatača boja i deterdženata mogu zahtevati intervenciju majstora za popravku. Evo nekoliko potencijalnih problema:

 

  1. Prenos boja na druge tkanine: Ako se hvatači boja ne koriste ili se koriste nepravilno, može doći do prenosa boja iz jednih tkanina na druge tokom pranja. Ovo može rezultirati neželjenim prebojenjem i zahtevati specijalizovane tehnike pranja ili tretmana kako bi se boje uklonile.

  1. Oštećenje tkanina: Prekomerna upotreba deterdženata ili njihova nepravilna doza može dovesti do nakupljanja deterdžentnih ostataka u tkaninama. Ovi ostaci mogu izazvati oštećenje vlakana tkanine, što može dovesti do istanjenja ili pucanja tkanine tokom pranja.

  1. Zagušenje filtera i cevovoda: Ako se deterdženti ili ostaci boja nakupljaju u filterima ili cevovodima veš mašine, to može dovesti do začepljenja i smanjenja protoka vode. Ovo može uzrokovati probleme kao što su loše ispiranje veša ili čak curenje vode iz mašine.

  1. Električni ili mehanički kvarovi: Nepravilna upotreba deterdženata ili hvatača boja može dovesti do električnih kvarova, posebno ako dođe do curenja ili korozije unutar električnih komponenti veš mašine. Takođe, mehanički delovi kao što su pumpa za vodu ili motor mogu biti oštećeni zbog nepravilnog rada uzrokovanog nakupljanjem ostataka.

Kada se jave problemi ovog tipa, obično je potrebno pozvati majstora za popravku veš mašina. Oni imaju stručnost i potrebne alate za dijagnostiku i rešavanje problema, kao i za popravku ili zamenu oštećenih delova veš mašine. Redovno održavanje, pravilna upotreba deterdženata i hvatača boja su ključni za sprečavanje ovih problema i produženje životnog veka vaše veš mašine.

Često postavljena pitanja(FAQ)

Ukoliko imate još nedoumica, ispod imate odgovore na često postavljena pitanja o servisu veš mašina.

Koje su najbolje veš mašine za održavanje i servisiranje

Kada je reč o veš mašinama koje su najbolje i najzahvalnije za održavanje i servisiranje, nekoliko faktora treba uzeti u obzir:

 

  1. Pouzdanost brenda: Veš mašine renomiranih brendova često imaju bolju izgradnju i kvalitet materijala, što može smanjiti potrebu za čestim servisiranjem.

  1. Dostupnost rezervnih delova: Veš mašine za koje su lako dostupni rezervni delovi olakšavaju servisiranje i smanjuju vreme čekanja na popravku.

  1. Jednostavnost dizajna: Veš mašine koje imaju jednostavan dizajn i pristup električnim i mehaničkim komponentama često su lakše za održavanje i popravku.

  1. Napredne tehnologije za samodijagnostiku: Moderne veš mašine sa naprednim funkcijama samodijagnostike mogu automatski identifikovati probleme i olakšati servisiranje.

  1. Garancija i podrška kupcima: Prisustvo dugotrajnih garancija i dobra podrška kupcima od strane proizvođača može biti korisna za rešavanje problema tokom veka upotrebe veš mašine.

Neki od popularnih brendova veš mašina koji su često preporučeni zbog svoje pouzdanosti i lakoće održavanja uključuju Bosch, Miele, Samsung i LG. Pre kupovine, preporučuje se istraživanje specifičnih modela kako bi se procenilo koji najbolje odgovara vašim potrebama i očekivanjima u pogledu održavanja i servisiranja.

Koliko je vremena potrebno vašim majstorima za izlazak na teren?

Naši majstori su Vam dostupni 24/7 i ukoliko Vam je hitno mi dolazimo odmah.

Koje su cene popravke i servisa veš mašina u Beogradu?

Cene variraju zavisno od situacije. Najbolje je da nas pozovete kako bismo Vam odredili tačnu cenu i rešenje problema.

Da li popravljate veš mašine u celom Beogradu?

Da, gde god da se nalazite u Beogradu mi smo Vam na raspolaganju.

Da li radite nivelaciju veš mašina?

Da, radimo nivelaciju Vaše veš mašine kako bi ona radila pravilno i bez mogućnosti kvara. Ovo je pogotovo bitno za nove mašine kako bi im produžili životni vek i uklonili potrebu za popravkama.

Kako očistiti veš mašinu?

Čišćenje veš mašine je važno kako bi se održala njena efikasnost, sprečili neprijatni mirisi i produžio njen radni vek. Evo koraka koje možete pratiti kako biste efikasno očistili veš mašinu:

Unutrašnjost bubnja: Pokrenite prazan ciklus pranja na visokoj temperaturi (obično 60-90°C) koristeći deterdžent za uklanjanje naslaga i bakterija. Možete dodati i malo sirćeta ili sode bikarbone u bubanj kako biste poboljšali čišćenje.

Brava za vrata: Očistite brtvu vrata i oko nje vlažnom krpom kako biste uklonili prljavštinu, sapunsku i ostale naslage.

Fioka za deterdžent: Izvadite fioku za deterdžent i isperite je pod mlazom tople vode. Ako je potrebno, koristite četku ili staru četkicu za zube da biste uklonili naslage deterdženta.

Filter: Redovno čistite filter veš mašine (obično se nalazi na dnu mašine iza poklopca). Uklonite filter, operite ga pod mlazom vode i pažljivo uklonite sve nakupljene ostatke.

Spoljni delovi: Obrišite spoljne delove veš mašine, uključujući kontrolne panele i vrata, vlažnom krpom. Pazite da ne koristite agresivna sredstva za čišćenje koja bi mogla oštetiti površinu.

Dodatni saveti:

Redovno provetravanje: Nakon završetka ciklusa pranja, ostavite vrata veš mašine otvorena kako bi se unutrašnjost dobro provetrio, što može pomoći u sprečavanju razvoja neprijatnih mirisa.

Korišćenje preventivnih sredstava: Periodično korišćenje proizvoda za čišćenje veš mašine, poput specijalizovanih tableta za čišćenje, može pomoći u održavanju higijene i efikasnosti.

Redovno čišćenje vaše veš mašine će ne samo produžiti njen radni vek, već će i osigurati da vaša odeća ostane čista i sveža.

Pozovite nas na broj 0638114078 i rešite kvarove na veš mašini.