Ugradnja masine pranje sudova majstor jeftino

Ugradnja masine pranje sudova majstor jeftino non stop, majstor elektricar 063 81 140 78

Ugradnja masine pranje sudova majstor jeftino
Ugradnja masina za pranje sudova svih proizvodjaca. Povezivanje masine za pranje. Ugradnja masine pranje sudova majstor jeftino Povezivanje pijace vode.

Za ugradnju masine za pranje sudova neophodno je proci kroz nekoliko faza:

Provera isporucenog uredjaja i ugradnja masine pranje sudova majstor jeftino

Masine za pranje sudova mogu biti samostalne ili ugradne. I kod jednih i kod drugih neophodno je prvenstveno proveriti da li su isporuceni svi potrebni elementi kao sto su creva za povezivanje dovodne ciste vode, crevo za otpadnu vodu kao i elemente za montazu.

Ugradnja

Svi proizvodjaci u uputstvima za ugradnju navode koje su odgovarajuce dimenzije za ugradnju samog uredjaja. Nakon postavljanja uredjaja na svoje mesto neophodno je precizno podesiti stopice sudo masine kao bi obezbedili normalan rad i stabilnost same masine.

Uredjaji koji se postavljaju ispod radne povrsine ili ugradni uredjaji moraju biti zasticeni od prevrtanja. Nasi majstori ugradjuju sudo masine krajnje profesionalno i time obezbedjuju dug i bezbedan rad vase masine za pranje sudova.

Povezivanje odvoda

Sam postupak povezivanja odvoda masine za pranje sudova se moze naci u uputstvu, i nije tako tesko prikljuciti crevo na odvod.

Najbolje je prikljuciti odvodno crevo na poseban sifon za sudo masine kako vam se ne bi vracali neprijatni mirisi u samu masinu za pranje sudova pa se kasnije taj miris zadrzao i na sudovima.

Crevo za odvod ne sme biti savijeno, prikljesteno ili zapleteno.

Ukoliko je potrebno veoma lako cemo ugraditi i neophodan sifon za vasu masinu.

Povezivanje pijace vode

Povezivanje sudo masinu sa izvorom pijace vode nije komplikovan ukoliko je sve pripremljeno za ugradnju masine za pranje sudova. Ukoliko to nije neophodno je obezbediti posebne uslove kao sto su:

  • Pritisak vode mora biti izmedju 0,5 bara i 10 bara
  • Ako je pritisak previsok potrebno je ugraditi redukcioni ventil,
  • Sudo masina se prikljucuje na hladnu vodu, a ako je voda topla obezbediti da maksimalna temperature bude 60°C.

Elektricno povezivanje

Masina za pranje sudova se prikljucuje na standardni napon kucne elektricne instalacije. Medjutim pre ukljucenja neophodno je proveriti za koju mrezu je namenjena sama masina. Kucne elektricne instalacije u Srbiji i Evropi imaju napon visine 220V  i frekvenciju od 50Hz, uticnice su standardizovane (SUKO). Ukoliko masina nije napravljena za takvu elektricnu instalaciju neophodno je da nasi elektricari obave adaptaciju same masine ukoliko je to moguce.

Sve izmene na elektricnim instalacijama moraju raditi iskljucivo strucna lica.