Štednja električne energije majstori Beograd

Štednja električne energije majstori Beograd

Štednja električne energije majstori Beograd HITNO

ŠTEDNJA ELEKTRIČNE ENERGIJE je često tema u domaćinstvima u Beogradu. Majstori Beograd vam mogu uveliko pomoći u tome kroz savete, popravke, održavanje kućnih uređaja, električnih aparata, električnih kotlova, osigurača, grejalica, TA peći, bojlera, WifI termostata. Struju trošimo neprekidno, danonoćno čitave godine. Zato tu najviše možemo i da uštedimo, na dobrobit svoje porodice, firme pa na kraju i celog našeg društva. Štednja električne energije majstori Beograd!
Štednja električne energije majstori Beograd je najtraženija stavka, majstori Beogtrad daju savete, servis, popravke i usluge 24h hitno BGD
Štednja električne energije majstori Beograd

Pronalaženje majstora u Beogradu koji se bave elektro kotlovima, osiguračima, popravkama i servisiranjem, kao i ugradnjom WiFi termostata:

 1. Elektro kotlovi
 2. Servis elektro kotlova
 3. Popravka elektro kotlova
 4. Elektro instalacije
 5. Ugradnja osigurača
 6. Zamena osigurača
 7. Elektroinstalaterske usluge
 8. WiFi termostat
 9. Ugradnja WiFi termostata
 10. Servisiranje WiFi termostata
 11. Električar Beograd
 12. Majstor za elektro kotlove Beograd
 13. Elektroinstalater Beograd
 14. Popravka grejanja Beograd
 15. WiFi termostat Beograd

    Pa da se podsetimo koji su to načini racionalne potrošnje struje:

1) Prva i jednostavna stvar je da zamenimo obične sijalice sa LED sijalicama.Time dobijamo manju potrošnju struje ( LED sijalica od. 12 w zamenjuje običnu od 100w), mnogo duži vek trajanja, prirodnije osvetljenje…Ulaganje se brzo isplati.

2)  UGASITI nepotrebna svetla u prostorijama koje malo koristimo,zatim one sijalice koje nam gore pri dovoljno m dnevnom osvetljenju.
Tu je i ona naša „normalna ZABORAVNOST“ za neke sijalice koje su upaljene gotovo 24 časa.
3) Frižidere treba držati sa Tst na položaju kojim se obezbeđuje hladnoća 4-6 stepena C, a zamrzivače sa temperaturom do minus 18 Step.C. Trošiti struju za NIŽE temperature je čisto razbacivanje energije i novca.
U tu svrhu povremeno ( jednom do dva puta u 6 mes. )  proveriti da li nam rashl.uređaji rade ispravno, Tst funkvionišu-uklj/isklj, po potrebi odkloniti kvarove. Ovim se značajno smanje mesečni izdaci za struju, posebno kad se upotrebljavaju više uređaja, posebno po lokalima, prodavnicama pa i u običnim domaćinstvima. Korisnici ,opterećeni  dnevnim brigama, ovim „rashladnim slugama“  ne poklanjaju nikakvu pažnju, osim da osete njihov rad i korist – hlađenje i zamrzavanje.
7) Sve elektronske uređaje , počev od TV., kompjutera , itd, ISKLJUČITI iz struje kada se ne upotrebljavaju, posebno pri dužem odsustvovanja iz kuće. I uređaji na stend-baj režimu značajno troše struju neprekidno.
A da ne spominjemo slučajeve izbijanja požara kada su uključeni u struju, pale se i TV, i Frižider i Zamrzivač, električni kotlovi i ostali kućni aparati. Skoro u jednom svrljiškog selu izgoreo sprat kuće kada se zapalio zamrzivač.
8) Električni ŠPORET, kao značajni potrošač struje, vrlo racionalno može da se koristi
a- Ringlu koristiti prema veličini DNA posude, da je jednaka ili malo manja.
b- Veću brojku na prekidaču ringle koristiti u početku dok ne provrije, a onda smanjiti na racionalni položaj..
POKLOPLJENA posuda brže kuva , što će reći sa manjom potrošnjom struje.
c- Ringlu ISKLJUČITI pre oko 10-ak min kada se kuvanje završava, vruća ringla će dovršiti posao.
c- Na isključenu Ringlu , koja je još vruća, STAVITE posudu sa vodom i dok se ringla ohladi IMAĆETE toplu  vodu, BESPLATNO ,“piroćanski trik“.
c- NE OTVARATI nepotrebno rernu kada se nešto peče u njoj, gubi se toplota, produžava rad i troši više struje.

Štednja električne energije majstori Beograd